2012. december 8., szombat

Sörkör 2012

25 ember + egy kutya 4 csapatban, a tavalyihoz hasonló erőkkel vonul fel a BSBK mag + barátai + üzletfelei. Legalábbis ez a terv. Indulás előtti este aztán az Astrid csapat elveszti Editet (ezzel 33%-al csökken a nők létszáma) és KZ-t, szerencsére a három fős minimális létszám marad, a csapat megsemmisülésének szégyenét elkerüljük. A Cefre nagyjából változatlan (Sasával semmilyen baleset sem történik az utolsó nap, csoda!!), egyedül Jenő igazol át a rajta kívül 5 újonccal felálló Kibeerjuk csapatba. A Victory a beszédes nevű NoCél névre kereszteli át magát és kiskorúval próbálják erősíteni a csapatot. Aki hivatalosan nem nevez. Meg nem is iszik. Mondom, hogy nem, anya!!! A beszámolót a jagersapkás fogorvos írja. Hajrá.


5.40: Valami nesz, mi az, a gyerekek? nem, még mindig nem hagyja abba, megvan! A k!q@x0# qj˘<> b@%Đ meg a f@x0W aki ezt kitalálta….Lassan kinyitom a szemem, sötét van, aztán rájövök, hogy sietnem kell, a többiek már gyülekeznek.
5.45: Kimászom az ágyból, most már tényleg menni kell. Teát melegítek, beteszek egy üveg pálinkát, aztán még egyet.
6.00: Hívom Zsigát, elindultak, én is iszkolok ki a Böszörményire, k!q@x0# qj˘<> b@%Đ meg a f@x0W, de hideg van.
6.10: Felszállok, régi ismerősök, nocsak Jankó is innen jön, Bali is megvan, meglepetésre KZ nincs, meglepetés ? nincs
6.11: Indul a pálinka, Szilva I, II, legjobb szilva (no az azért nem volt), vegyes, barack, szőlő, recece.
6.30: Hasítunk a pályán, zavaros a Debrecen rádió, a főnök berak valami vegyes vágottat, van benne mulatós meg lakodalmas, némi ZámbódzsimmiBangómargit. K!q@x0# qj˘<> b@%Đ meg a f@x0W, nincs az a szesz, addig oké, hogy az ember a pihenőnapján hajnalba kel, megfagy, buszozik a végtelenbe, de ezt hallgatni… lázongás tör ki, a sofőr lekeveri a második számot… Petőfi rádió, Majka, már ez is megkönnyebbülés bár azért ez is fáj, van az a szesz…
8 körül: Felvesszük Szipit, végre ihatunk egy kis pálinkát. Kibeszéljük egy szép barátság végét… Kolbásszal kötnék érdekmentes barátságot, de túl hátul van, marad a pogácsa. Ez is hosszú kapcsolat, már egy hete illegeti magát a kamrában, de most jött el a pillanat. Kicsit azért kemény volt. Mindenki nyugodtan melegít, még Kopasz is meg tud ülni a seggén. Ellenben Zsigát ugratjuk.
9 körül: Begördülünk Pomázra, felvesszük a pesti csapatot, a srácok a helyi ittasellátóban melegedtek, de egy kis kökény épp beléjük fér. Töttünk neki!!!
9.45: Dobogókő, megérkezünk, megint k!q@x0# qj˘<> b@%Đ meg a f@x0W hideg van, vastag zokni, aláöltözet, feléöltözet, sapka, kesztyű, meg pálinka. Rugó is befut, teljesek a csapatok. Astrid 3 fő, az újonc KiBeerlyuk, a már rutinos Cefre és a még rutinosabb, de idén a győzelem lehetőségét feladó NoCél. Már a rajtot se kapjuk meg egyszerűen, a jardtól kértünk segítséget, de majdnem a gyerekfutóversenyre küldenek, aztán látják rajtunk, hogy ez nem a mi pályánk.
10.00: Rajt, megkapjuk az indulócsomagot, póló, sörjegy, papírok, nyitósör. A póló épp jól jön, a papírokat egymásra próbáljuk tuszkolni. Kibontjuk a sört, kicsi kifut a tetején, majd megfagy. Az idén sörkockákat harapunk. Közös fotó a csúcson, arcunkra fagy a cheese.


10.15: Elindulunk, mivel a NoCélban sokan vagyunk mindenki számot kap, mint az Araráton meg a Vackorban.
K Bali 1
N Benge 2
V Szipi 3
Sz Peti 4
Sz Pisti 5
Z Bandi 6
P Lehel 7
P Ákos Pista 8
Nyolc-nyolc apró seprő, körte, barack meg cseresznye
piszén pisze részeg disznó
11 körül: Megérkezünk a Két-Bükkfa nyeregbe, régi Barátunk csapolja a sört, ennek örömére dupláztunk (meg mert kjól esik, rendesen be volt hűtve). Le is fagynak a professzorok, ugyanis sikerül eltévedni. Ez már a 7. sörkörünk, ha mindent összevetünk nyolcunknak legalább a 30., de még mindig találunk új útvonalakat…
Úgy dél körül: Érkezünk a pszléleki kocsmába. A busz elhagyása óta először kúszunk 0 fok fölé, ami a látásunkat is rontja.


A cefre megelőzött minket, lekucorodunk sörözni. Előkerül a kolbász és a káposzta (külön köszönet Jenőnek és Zsigának a menüért), amit helyben kapható zsíros kenyérrel (amiért a szervezőknek köszönet) tolunk. Éppen megmelegedünk és már indultunk tovább, pontosabban vissza a nyeregbe. Fölfelé menve Flóri osztja meg örömét, hogy ilyen szép időben, szombaton itt lehet és kellemesen sörözgethet sétálgatás közben. Ezen nekibuzdulva pálinkázunk… Majd újabb sörkocka a Mária padnál, és egy talán Pszkereszten, vagy 2?


Besötétedik….
16.45: Csekkolunk a buszfordulónál, 3 sörjegy marad (ez hogy? csak nem ivott a csk?) és sietünk a célba. Pont beérünk. Számolnánk, de már az elején megbukik a rendszer, hol az 1.? Lefelé még itt botorkált mellettem, aztán eltűnt. Később kiderül, hogy megállt hugyozni, aztán nem találta a célt, lement a falu végéig……
17.30: Megvan az egész csapat
K Bali 1
N Benge 2
V Szipi 3
Sz Peti 4
Sz Pisti 5
Z Bandi 6
P Lehel 7
P Ákos Pista 8
Nyolc sör, jó pálesz
Bebaszott a sok alkesz…
Aztán meglett a többi csapat is, meg a többi kolbász és káposzta.


18.30 körül: Bekászálódunk a buszba, Pest felé kitesszük a kollegák egy részét, aztán némi hortyogás, majd Besenyőtelken újabb megálló. Ezúttal a kézilabdás csajok nincsenek, pedig már lehetnek akár 15 évesek is, újabb hortyogás.
22.30 körül: Hazaérünk, nehéz nap volt….
Másnap hajnalban: Izgatottan keresem a pálinkámat, kiver a víz szobahőmérsékleten, aztán megnyugszom. Később a k!q@x0# qj˘<> b@%Đ meg a f@x0W mindenem fáj, valószínűleg a fejemet is beverhettem, persze síkos volt az út, jönnek a levelek, más se emlékszik sok mindenre. Ez nehezebb volt, mint korábban, jövőre ÚjraCél!

További képek a túráról

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése