2015. december 5., szombat

Sörkör 2015

Ebben az évben (2015) ez már a második sörkör, lévén az előző évit a pilisi fagykárok miatt decemberről januárra halasztották. De nem csak emiatt rendhagyó ez a sörkör, hanem azért is, mert az egész túrára emlékszem (legalábbis eddig még senki nem mondott újat…), s ezt rögvest papírra is vetem…

Szóval a csapat ezúttal BSBK5642 néven indult, az idei csúcstámadásunknak emléket állítva. S mivel a név azért kicsit fellengzősre sikeredett így a terv sem lehetett kispályás. Demokratikus úton végül a szavazást az „Összes ellenőrzőpont érintése (ezért ebben az évben plusz 2 pont jár), megspékelve egy kis extrával” opció nyerte, így a Piliszentkereszt-Dobogókő-Pilisszentkereszt-Pilisszántó-Pilisszentlászló (D-Ny átjárón)- Pilisszántó (Mária pad felé) útvonalat terveztük. Ez 27.4 km táv, 1080m szint, 9 vagy 10 sör, meg a meggy(pálinka). Ment.
Hála Lukács Peti barátunknak idén is busszal közelítettük meg a helyet, ami több szempontból is szerencsés. Egyrészt a melegítést már megkezdhetjük a buszon, így nem kell csont szárazon a nyitó Arany Ászokra várni, másrészt a túra után a romjainkat hazatranszportálják, így az otthoniak is részesedhetnek élményeinkben. Ezúttal is 6 óra körül vett fel a busz a Böszörményi úton, a sporik már elhelyezkedtek, a Kibeerjuk csapatából Jenő már megsütötte a kolbászokat, Zsiga felporciózta, Peti ugye a buszt intézte, Jenő sógor meg a pálinkát és a kis Bubus mind megitta (na jó azért segítettünk…) A BSBK csapata a mezőkövesdi Lukoil kútnál erősödött jelentősen, felszállt Szipi. Ezúttal nem Lajos hozta ki, és a búcsúzkodás is úgy tűnik belefért az időbe, így időben befutott a pálinkamágus (Kabardlandban még ugye muzsik). Százzal-gázzal haladtunk Pest felé, Zsiga ezúttal nem engedélyezett extra megállót, így a pomázi HÉV megállóba korábban érkeztünk, mint a pesti galeri. Ahogy befutottak nagy örömünkben még egy üveg pálinkát megittunk, s mire Lukács Peti előkerült a boltból már indultunk is tovább. Pilisszentkeresztre negyed tízre érkeztünk, mindenki leszállt a buszról. A BSBK-nak ugye ez volt a rajthelye, így a fél tízes indulásig csak kihúztuk valahogy, ellenben a Kibeerjuk még felment Dobogókőig és csak tízkor startoltak, így egy extra sört bevertek. Közben befutott Gyufi spori Füge kutyával, így Rugót leszámítva, aki aznapra lebetegedett készen álltunk. Íme a veretes névsör: Benge, Boncsi, Lehel, Szipi, Gyufi, Peti. Ildikó egyéni számban indult velünk, Lehel fia Lőrinc és Füge kísértek, később támogattak.
Ahogy már írtam a kezdő Arany Ászokon a rutinunk segítségével jutottunk túl, és már repesztettünk Dobogókőre. Idén Sakál ismét a szlovák tescoban vásárolt, így a köztes pontokon Smädny Mnich, Staropramen, Kozel és a szlovák söripar más jeles remekei vártak. Mire felértünk már Zsigáék továbbindultak, mi pedig visszafordultuk. Pszkereszten ezúttal ismét Ászokat kértünk, de ezúttal Sopronit, amit a csocsó mellett hamar ledöntöttük. A Szántói-nyeregben ismét várt a dobozos tót ser, valamint a „Sörkör élő legendái, a múlt évezred bajnokai, egy valóságos múzeum”. A képen jobbra részben:
Jól haladtunk, futás nélkül is tartottuk a tempót. 6-7 fokban, néhol még a nap is ránk kacsintott. Szántón ilyenkor még senki sincs, csak a helyi cefrések, így nyugodtan lehetett szűrni, pár fotó a helyi kocsmadíszítésről, 2 betűs kitérő és már robogtunk is a Dél-Nyugati átjárón Pszlászló felé. Szokás szerint hatalmas sár volt, és hosszasan mentünk, mire elértük az ellenőrző pontot. Az előre megírt itiner szerint 20 perces késésben voltunk, de mivel ez a pont nem volt precízen bejelölve így találomra írtam rá egy időt. Reméltem a következő fix pontig behozzuk a lemaradást. Így eléggé sietősre vettük, pedig itt volt a legjobb kaja (köszönet az itteni rendezőknek).
Szembetalálkoztunk Sakállal és időben beértünk Pszlászlóra. Ez az egyik kedvenc kocsmám (meg a pszkereszti, meg a lyukas csokoládé…), ilyenkor kerül elő a Jenő kolbásza, némi káposztával és csapolt sörrel… Még némi időtúllépést is megér. A Két-Bükkfa nyeregnél megint elég sokan voltak, így gyors sör és odébbállás. Mária-padnál kezdődtek a galibák, ekkorra értek össze a sörök a pálinkákkal… Szipi elhagyta a dugókáját, amit valamelyik mögötte haladó sörstárs megtalált, utána hozta. Viszont sporink ennek folyományaként lemaradt, talált valami cimborákat (mert azért azt az ember talál ilyenkor, vagy meg akarják verni…), és közösen rossz irányba indultak. Szerencsére Boncsi visszaszaladt értük és együtt futottak be a Szántói-nyeregbe. Itt is elég sokan voltak, ráadásul kicsit időben lemaradtunk az előzőek miatt, így először hagytunk ki sört ellenőrzőponton, csak simán továbbmentünk. Pontosabban szaladtunk, ugyanis Szipi nem tudott leállni és felvette a nyúlcipőt, vagy inkább nyúlbakancsot. A dús avar se zavart, de az alatta rejtőzködő kövek néha megdobták a motort, így hatalmasakat zakózott. Onnan tudom, hogy utána futottam és én is óriásikat estem. Ép bokával értük el a műutat, talán végre úgy tűnt megnyugodott, vagy kifogyott a szufla, minden esetre beért a csapat és együtt értük el a buszfordulót. Itt vettem észre, hogy valamelyik esésnél elhagytam a dugókát. Fél öt előtt úgy 5 perccel, még épp befért volna egy sör, viszont a pontnál nem volt. Boncsi persze felháborodott, hogy egész nap futunk és a végén sört se kapunk, így hamarjában kerítettek, de mivel ekkorra már letelt az időnk, kaptunk rá másfél percet, hogy beverjük. Nos, igen sikerült… Így nyugodtan értük el a szántói kocsmát, a Kibeerjuk persze sehol. Úgy suhantunk el mellettük, hogy észre se vettük őket. Ismét Jenő kolbász, káposzta, versenyen kívüli extra sör, maradék pálinka. 20 perc múlva befutnak Zsigáék. Mivel fél órával később indultak a célba is később lehetett érkezniük, így ők is szintidőn belül maradtak. Újabb örömködés, közös fotó, sajnos Jankó hamar hazaindult, így kimaradt. Sakál viszont boldog volt:
A buszút hazafelé a szokásosan telt, Bubus a sarokban horpasztott, Szipivel már megint találtunk egy kis pálinkát. Ezúttal azonban jött velünk egy srác (Ziggy mi a neve?), aki egy facebookon alapított lánycsapattal indult és utazásra hozzánk csapódott, így őt itattuk, nevettünk…
A kitűzött célt elértük, így nyugodtan aludhattunk el J.

Később megtudtuk, hogy ez az eredmény egy újabb szép siker az egyletünk történetében, ugyanis X helyet értük el vele.

A hivatalos eredmények:
Csapatnév:  BSBK5642   Csapat rajtszám:  07    Csapat létszám:  6
Rajt: 9:30:00 AM PSZK
Sörpont: 10   Bakancspont: 20  Arányhiba:
Rögzített útvonal:
PSZK-DOKO-PSZK-SZNY-SZTO-DNYA-LLEK-KBNY-MPAD-SZNY-SZTO-
Kiegészített útvonal:
PSZK-DOKO-PSZK-SZNY-SZTO-DNYA-LLEK-KBNY-MPAD-SZNY-SZTO-
Útvonal hossza: 27.73 km Szintkülönbség fel: 1017 m Le: 1109 m
Nem érintett klasszikus ellenőrzőpont:
Hiányzó dugás:
Csapat célidő hiba: 0:20 perc (első és utolsó beérkező között eltelt idő)
Ellenőrzőpont érintések száma: 11   Minden ellenőrzőpont érintése: IGEN
Dugások száma: 19 db

1. PSZK - 9:33:45 de.
2. DOKO - 10:22:39 de.
3. DOKO - 10:31:43 de.
4. PSZK - 11:13:12 de.
5. PSZK - 11:25:29 de.
6. SZNY - 11:46:03 de.
7. SZNY - 11:55:22 de.
8. SZTO - 12:16:58 du.
9. SZTO - 12:24:24 du.
10. DNYA - 1:23:02 du.
11. DNYA - 1:29:57 du.
12. LLEK - 2:22:36 du.
13. LLEK - 2:35:24 du.
14. KBNY - 3:11:22 du.
15. KBNY - 3:19:26 du.
16. MPAD - 3:37:46 du.
17. MPAD - 3:44:57 du.
18. SZNY - 4:15:14 du.
19. BFOR - 4:28:13 du.

Peti spori

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése